Vizita de schimb de experienta a partenerilor la Razeni

Simbata, 12 mai, a avut loc vizita partenerilor pentru proiectului “Tinerii o resursa a comunitatii” in comuna Razeni, in cadrul organizatiei obstesti ”Eco-Razeni”. Scopul intilnirii a fost familiarizarea cu tehnicile noi de lucru in domeniu cunoasterii calculatorului prin utilizarea programelor cu sursa deschisa precum si abordarea strategiei de lucru in domeniul voluntariatului.
Partenerii au discutat subiecte cu referinta la experienta organizatiei ”Eco-Razeni” in ceea ce priveste instruirea in domeniul calculatorului prin utilizarea programelor cu sursa deschisa.
A fost organizata o lectie demonstrativa in domeniul Open Office Calc si Open Office Writer.
Partenerii au remarcat usurinta cu care poate fi predate aceste noi programe pentru tineri. Partenerii au discutat strategia de realizare a proiectului si au convenit asupra situatiei la momentul respectiv. Dezvoltare voluntariatului in localitatile rurale reprezinta un lucru dificil. Este necesar ca asociatiile obstesti sa dispuna de resurse organizationale suficiente pentru a crea conditii optime de instruire a voluntarilor.
Tinerii din localitatile rurale sunt atrasi de actiunile de voluntariat dar in lipsa unei stimulari si organizari permanente rapid dispare acest interes. Nu exista o traditie a voluntariatului in localitati rurale. In cadrul scolii de vara, care va avea loc in perioda 28 – 1 iulie, partenerii au stabilit atragerea unei atentii deosebite modulului de voluntariat. Urmeaza a fi creat un grup de formatori care sa instruiasca alti tineri pentru actiuni de voluntariat.
Un alt subiect de discutie a fost modalitatile de promovare a voluntarilor in cadrul organizatiilor obstesti rurale. Exista necesitatea de resurse suplimentare pentru ca tinerii din localitatile rurale sa fie atrasi de actiuni de voluntariat. Cultura voluntariatului este putin dezvoltata in rindul tinerilor astfel ca putini inteleg rostului acestui gen de activitate. Partenerii au remarcat ca este destul de complicat in a mobiliza tinerii pentru a realiza actiuni de voluntariat. S-a discutat exemplele de succes pe care le are fiecare organizatie in ceea ce priveste lucru cu voluntarii si modalitatile in care au reusit a convinge. In toate cele patru localitati implicate in proect: Razeni, Boscana, Gratiesti si Panasesti s-a remarcat lipsa unei institutii extrascolare care ar promova tinerii spre actiuni de voluntariat. Remarcam ca astfel de vizite sunt destul de importante pentru dezvoltarea echipei de lucrul si consolidarea spiritului de parteneriat.
vizita-partenerilor.jpg

Acest articol a fost publicat în ISTORII DE SUCCES, NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.