Tinere femei din Cigirleni si Carbuna beneficiaza de instruire

In perioada iulie – septembrie 2007, Organizatia obsteasca “Eco-Razeni” va implementa proiectul „Utilizarea calculatorului in activitati de secretariat. Oportunitati de instruire si angajare in cimpul muncii pe Internet”. Curs de instruire in domeniul noilor tehnologii informationale a tinerelor femei din localitatile Cigirleni si Carbuna, realizat cu suportul Biroului de Cooperare Tehnica al Germaniei (GTZ) in Moldova.
Proiectul isi propune sa instruiasca 9 tinere femei din satul Cigirleni si 9 tinere femei din satul Carbuna in domeniul noilor tehnologii informationale prin obtinerea de catre acestea a abilitatilor de lucru cu calculatorul in activitati de secretariat si familiarizarea cu oportunitatile de angajare in cimpul muncii si instruire oferite de reteaua Internet. Consideram ca astfel de cursuri de instruire sint de o stringenta necesitate pentru tinerele femei din regiunile rurale pentru a se incadra in cimpul muncii, reesind din contiile actuale ale pietii muncii.
Fiecare din cele doua grupuri de beneficiari vor participa la cursul de instruire timp de 6 saptamini, a cite doua cursuri saptaminal, ficare cu o durata de 4 ore astronomice. Cursurile de instruire se vor sustine in sala de calculatoare a Centrului Informational „Valul III” din com. Razeni, beneficiarii urmind sa se deplaseze din localitatile lor la Razeni in ziua desfasurarii cursului.
La sfirsitul cursului de instruire, cele 18 tinere femei vor cunoaste elemente de baza in domeniul lucrului cu calculatorului, programele: MS Windows, Open Office Writer, Open Office Calc; vor obtine abilitati de identificare a oportunitatilor de angajare in cimpul muncii utilizind resursele Internet; vor cunoaste tehnici de lucru la calculator in activitatea de secretariat. Avind cunostinte de baza in lucru cu calculatorul, tinerele vor avea un avantaj in angajarea in cimpul muncii.
Un element important in procesul de instruire il constituie crearea de abilitati practice pentru utilizarea calculatorului in activitatea de secretariat. Astfel tinerele vor cunoaste modalitati de redactare corecta a documentelor oficiale (scrisori, CV-uri, cereri, registre). Vor studia resursele din reteaua Internet cu privire la oportunitati de angajare in cimpul muncii si perfectionare profesionala.

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Tinere femei din Cigirleni si Carbuna beneficiaza de instruire

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.