Tinerii voluntari initiaza proiectul „Copacul de hirtie”

Luna februarie a început la Răzeni cu implementarea unui proiect interesant şi ambiţios iniţiat de tinerii voluntari ai Asociaţiei obşteşti „Eco-Răzeni”. Ei, au găsit util faptul că ar putea să colecteze hîrtie uzată şi să o vîndă iar cu banii adunaţi să cumpere în primăvară copaci pe care să-i sădească în curtea şcolii, marginea drumurilor sau în locul copacilor tăiaţi.
Tinerii voluntari au analizat, la şedinţele de duminică din cadrul Centrului de Informare şi Instruire pentru Tineri „Valul III”, situaţia fîşiilor verzi şi a copacilor plantaţi în localitate, astfel au observat că situaţia lor nu e prea bună şi au propus să realizeze proiectul „Copacul de hîrtie” care are ca scop sensibilizarea tinerilor asupra efectelor defrişărilor şi protecţia mediului prin reducerea cantităţii de hîrtie care este aruncată la gunoi (reducere deşeuri), prin creşterea cantităţii de hîrtie reciclată (reducere număr de copaci tăiaţi pentru producerea hîrtiei) şi respectiv prin refacerea zonelor verzi (plantarea de copaci). Tinerii voluntari au mers iniţial şi au informat toţi copii din cadrul Liceului Teoretic Răzeni despre intenţia lor şi le-au comunicat de ce este important să avem un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător, cum se obţine hîrtia pe care scriu şi cîţi copaci au fost tăiaţi pentru a produce o anumită cantitate de hîrtie. Voluntarii au îndemnat pe toţi elevii să fie activi şi să doneze cît mai multă hîrtie, pentru că fiecare 12 kg de hîrtie uzată donată înseamnă un nou copac plantat. Acţiunea „Copacul de hîrtie” începută la 4 februarie va continua pînă la sfîrşitul lunii aprilie cînd copii vor organiza împreună festivalul „Copacul de hîrtie”. În prima săptămînă a campaniei de colectare a hîrtiei uzate au fost colectate deja 315 kg de hîrtie. Copiii se organizează în grupuri şi încearcă să adune cît mai multă hîrtie pentru a fi premianţi în cadrul festivalului din luna aprilie. Cei mai activi s-au dovedit a fi copii claselor primare care cu entuziasm deosebit adună în fiecare zi hîrtie uzată.
Prin acţiunea respectivă, Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” doreşte să atragă atenţia membrilor comunităţii asupra problemei tăierii masive a copacilor şi să contribuie la dezvoltarea conştiinţei ecologice la membrii colectivităţii locale.

Acţiunea respectivă porneşte de la proiectul Copacul de Hârtie iniţiat de mediaORG în Bucuresti, Romania. Pentru detalii vezi: http://www.copaculdehartie.ro/

picture-099.jpg picture-078.jpg picture-100.jpg

Acest articol a fost publicat în CONCURSURI, TENDERE, VOLUNTARIAT. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.