La Răzeni a început Campania de conştientizare şi sensibilizare asupra problemelor de mediu din localitate

În cadrul proiectului „Mobilizare comunitară pentru un parc al viitorului” implementat cu suportul financiar al UNDP Moldova, pe 27 iulie la Răzeni a demarat o nouă acţiune – Campania de conştientizare şi sensibilizare asupra problemelor de mediu din localitate.
În acest sens, membrii şi voluntarii Asociaţiei obşteşti „Eco-Răzeni” împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, îmbrăcaţi în tricouri verzi au ieşit în dimineaţa zilei în centrul localităţii pentru a realiza un sondaj de opinie în rîndul locuitorilor pentru a evalua cunoştinţele lor asupra problemelor de mediu din localitate. La acel moment, în centrul localităţii erau aproximativ 450 persoane care au venit după cumpărături la piaţă locală.
La sondaj au participat 68 respondenţi, majoritatea dintre ei au numit aceleaşi probleme ecologice de pe teritoriul comunei: gunoiştile neautorizate, rîpa din centrul satului, distrugerea parcului, arderea miriştilor, gunoi pe străzi, lipsa sistemului de evacuare a apelor reziduale. La întrebarea „Cine este vinovat de existenţa acestor probleme?”, mulţi dintre participanţii la sondaj au răspuns că Primăria, iar 14% dintre respondenţi au spus că vinovat este fiecare locuitor.
Concomitent cu efectuarea sondajului de opinie, voluntarii au distribuit 200 ghiduri practice pentru cetăţeni „Accesul la informaţiile de mediu” elaborate de Asociaţia obştească „Eco-Răzeni”.
Campania va dura la Răzeni două luni, pe parcursul cărora vor mai fi distribuite alte materiale informaţionale cu caracter de prevenire şi combatere a poluării mediului ambiant, la sediul organizaţiei se vor organiza prezentări de filme documentare cu tematică ecologică, va fi amenajată o expoziţie cu desene, în septembrie se vor desfăşura seminare de educaţie ecologică cu elevii Liceului teoretic.
Toate aceste acţiuni vin să contribuie la crearea unei reacţii din partea comunităţii pentru a nu fi pasivă faţă de situaţia ecologică nefavorabilă din localitate şi de a-şi schimba comportamentul faţă de mediul înconjurător.

Acest articol a fost publicat în ISTORII DE SUCCES, NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.