203 sfaturi pentru un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător

“203 sfaturi pentru un comportament responsabil faţă de mediul înconjurător” este titlul broşurii editate de Asociaţia obştească “Eco-Răzeni” în cadrul proiectului “Mobilizare comunitară pentru un parc al viitorului” implementat cu suportul financiar al PNUD Moldova, Programul de Granturi Mici în domeniul mediului – 2008. Broşura se distribuie gratuit şi poate fi solicitată de la sediul organizaţiei.
Omul modern, al societăţii dezvoltate luptă pentru satisfacerea cerinţelor din ce în ce mai numeroase, în vederea asigurării unui trai comod şi decent. Pentru atingerea acestui scop apelează la diverse mijloace, care deseori, în mod paradoxal îl îndepărtează de la scopul vizat. Toată lumea ar dori să trăiască într-un mediu sănătos şi în acelaşi timp să beneficieze de produsele şi serviciile tehnologiei moderne. De multe ori însă nu conştientizează că acest mod de viaţă poate afecta grav mediul. Căci ar dori să respire aer curat şi să consume apă curată şi cei care – trăind doar pentru ziua de azi – nu se gîndesc la viitorul Planetei Albastre. Şi nu întotdeauna este vorba de rea voinţă sau de nepăsare, de foarte multe ori cauzele sînt reprezentate de cunoştinţele insuficiente sau de interpretarea greşită a informaţiilor incomplete. Oricare ar fi cauza, problema de fond este aceeaşi: starea mediului se agravează în mod alarmant, se amplifică dispariţia habitatelor naturale, resursele naturale sînt din ce în ce mai puţine, accentuîndu-se pe zi ce trece poluarea, acest lucru petrecîndu-se la o scară din ce în ce mai largă.
Protejarea mediului ambiant este datoria noastră, a tuturor, fapt ce se poate realiza prin educaţie, conştientizînd problemele de mediu. Rezultatul acesteia este crearea unei viziuni generale, care să se reflecte în activităţile vieţii cotidiene. Scopul prezentei broşuri este de a ne familiariza cu norme simple, practice şi utile de comportament responsabil faţă de mediul înconjurător pentru a le introduce în activităţile noastre cotidiene şi de a forma un mod de viaţă mai natural.
Dacă te preocupă problemele ecologice, dacă doreşti să contribui şi tu cu ceva la minimizarea impactului negativ al oamenilor asupra mediului şi nu ştii ce să faci, atunci citeşte sfaturile din broşură, sîntem siguri că vei găsi ceva util şi pentru tine.

img1 img2 img3 img

Publicitate
Acest articol a fost publicat în CONCURSURI, TENDERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.