GATA CU GUNOAIELE

IMG_5559La începutul acestei luni, Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” a demarat realizarea în parteneriat cu Primăria comunei Răzeni a proiectului „Gata cu gunoaiele”, implementat cu suportul financiar al Fondului Ecologic Naţional. Proiectul va fi unul de durată şi urmăreşte scopul de a reduce la minim a deşeurilor reciclabile şi/sau care nu sînt biodegradabile precum şi informarea populaţiei despre necesitatea de a avea şi a păstra un mediu ambiant curat prin separarea deşeurilor reciclabile şi/sau care nu sînt biodegradabile de gunoiul menajer, astfel contribuind la îmbunătăţirea situaţie ecologice de pe teritoriul localităţii.

Picture 160 În acest sens, pînă la finele lunii septembrie în locurile publice de pe teritoriul comunei vor fi instalate 16 lăzi pentru gunoi menajer şi 5 containere pentru colectarea sticlelor din plastic. Asociaţia continuă colectarea hîrtiei uzate care poate fi donată de către cetăţeni şi agenţii economici din teritoriu. Cele mai active persoane care se vor implica în cadrul proiectului vor beneficia în luna octombrie de o excursie la mănăstirile: Hîncu, Căpriana şi Suruceni.

Tot în acest context, Asociaţia obştească „Eco-Răzeni” a anunţat desfăşurarea Concursului ecologic „Reciclează, Imaginează, Creează”. Prin lansarea acestui concurs se doreşte ca elevii participanţi din localitate, să se întreacă în imaginaţie şi creativitate, făcând lucruri utile din deşeurile pe care le generăm zi de zi. Obiectivele acestui concurs sunt de a dezvolta o atitudine ecologică, prin cultivarea grijii faţă de mediul natural şi de a dezvolta imaginaţia şi creativitatea. Lucrările va trebui să conţină 80% deşeuri reciclabile (hârtie, carton, etc). Se va pune accent pe utilitatea obiectului realizat, inovativitate şi originalitate.

Picture 229 Pentru a facilita accesul populaţiei la informaţiile de mediu, asociaţia va edita lunar un buletin de educaţie ecologică. Buletinul va fi distribuit gratuit locuitorilor comunităţii şi va fi multiplicat din resursele financiare obţinute din realizarea maculaturii şi sticlelor din plastic donate de cetăţeni. Tot din aceste resurse financiare vor fi procuraţi puiţi maturi care vor fi plantaţi în parcul de la Răzeni.

Acest articol a fost publicat în ISTORII DE SUCCES. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la GATA CU GUNOAIELE

  1. Florin zice:

    Foarte frumos ceea ce faceti, insa ma uit la acesti copii, si ma intreb daca ei merita sa stranga mizeria facuta de cei mari..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.