Masa rotundă „Integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități: probleme și soluții”

beneficiari_BMASKAsociaţia Obştească “Eco-Răzeni” a organizat la 13 martie 2013, masa rotundă „Integrarea pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități: probleme și soluții”. Scopul evenimentului este de a reuni circa 30 reprezentanţi ai ONG-urilor şi instituţiilor statului implicate în procesul de facilitare a integrării pe piaţa muncii a persoanelor cu dizabilităţi, pentru ca fiecare să prezintă preocupările de moment în domeniu, rezultatele activităţii şi planurile de viitor, astfel ca comunitatea noastră să cunoască situaţia actuală, se va realiza un schimb de opinii, bune practici, analiza problemele şi se vor elabora recomandări.

Prima sesiune a fost dedicată inițiativelor actorilor naționali și austrieci în domeniul facilitării accesului pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități. În cadrul acestei sesiuni au avut comunicări reprezentanţi de la Direcția politici de protecție socială a persoanelor cu dizabilități a Ministrului Muncii, Protecției Sociale și Familiei al Republicii Moldova şi Direcţia implementarea politicilor de ocupare a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, Atașatul pentru Muncă, Afaceri Sociale și Protecția Drepturilor Consumatorilor de la Ambasada Austriei în Republica Moldova, Organizația non-profit Volkshilfe Austria, Întreprinderea WienWork, Austria, Keystone Human Services International Moldova, Asociația Motivație Moldova, Centrul de Susținere a Businessului pentru Nevăzători. Totodată, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” a facut o prezentare a rezultatelor implementării proiectului: Integrarea socială a tinerilor cu dizabilități prin crearea unei întreprinderi sociale în satul Răzeni, r. Ialoveni şi a Studiului asupra evaluării capacităţilor de incluziune socio-profesională a tinerilor cu dizabilităţi din s. Răzeni, r. Ialoveni.

În a doua parte a zilei, participanţii au activat în cadrul a două ateliere. Primul atelier de lucru a discutat despre barierele în procesul de integrare pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova, în cel de al doilea atelier a elaborat recomandări pentru îmbunătățirea situației din domeniul integrării pe piața muncii a persoanelor cu dizabilități din Republica Moldova.

participanti_masarotundaEvenimentul s-a desfăşurat în oraşul Chişinău, la Centrul FIDES, str. Mușatinilor 1/3, Sala „Conferenţia” cu începere de la ora 9.00. Vezi Agenda. Masa rotundă s-a desfășurat în cadrul proiectului „Integrarea socială a tinerilor cu dizabilităţi prin dezvoltarea unei întreprinderi sociale” implementat de către Asociaţia Obştească ,,Eco-Răzeni” în parteneriat cu Organizaţia austriacă non-profit ,,Verein Volkshilfe Solidarität”, cu suportul financiar al Ministerului Federal Austriac al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului.

Lista participanţilor: descarcă pdf
Raport ateliere de lucru: descarcă pdf
Prezentarea Asociaţiei Motivaţie: descarcă ppt
Prezentarea Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă: descarcă ppt
Prezentarea Asociaţiei Keystone Moldova: descarcă ppt
Prezentarea Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni”: descarcă ppt
Prezentarea Întreprinderii Sociale WienWork Austria: descarcă ppt
Prezentarea Centrului de Susţinere a Businessului pentru Nevăzători: descarcă ppt
Studiu evaluarea capacităţilor socio-profesionale ale tinerilor cu dizabilităţi din Răzeni: descarcă ppt

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.