Întreprinderea socială „Floare de cireş” la un an de activitate

DSCN1911„Floare de cireş” este un SRL cu statut de întreprindere socială, fondată în decembrie 2012 de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” cu suportul Ministerului Federal Austriac al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului (BMASK), Asociaţiei „Volkshilfe Solidarität” şi WienWork din Austria. Întreprinderea este situată în satul Răzeni, raionul Ialoveni şi prestează servicii de alimentaţie publică (catering).

Într-un spaţiu suportiv şi securizat, fete şi băieţi învaţă să lucreze în echipă, totodată obţin experienţă de muncă, iar CV-ul lor devine mai atractiv. Întreprinderea socială „Floare de cireş” este un program amplu de formare profesională care antrenează băieţi şi fete cu dizabilităţi în sfera alimentaţiei publice. În calitate de angajaţi, învaţă să prepare mîncare şi să o servească clienţilor, astfel îşi dezvoltă încrederea în sine şi se pregătesc să devină lideri în familiile şi comunităţile lor.

FLOARE DE CIRES LOGO_micÎntreprinderea socială „Floare de cireş” oferă speranţă, instruire şi angajare în cîmpul muncii pentru băieţi şi fete cu dizabilităţi pentru ca aceştia să-şi schimbe stilul de viaţă şi să devină membri activi în comunitate.

Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni”, în colaborare cu parteneri din Austria, şi-a propus o abordare inovatoare pentru a acţiona asupra reducerii sărăciei prin promovarea coeziunii actorilor sociali din comuna Răzeni, r. Ialoveni şi oferirea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor sociale şi economice. În acest sens, organizaţia noastră a fondat Întreprinderea socială “Floare de cireş” SRL şi a lansat în iunie 2013 o afacere cu obiective sociale, creînd astfel oportunităţi de angajare şi instruire pentru un grup de 10 tineri cu dizabilităţi din comunitate (5 fete şi 5 băieţi cu diferite grade şi tipuri de dizabilitate).

Întreprinderea socială are două domenii de activitate: servicii de alimentaţie publică şi creşterea legumelor în seră. Întreprinderea şi-a început activitatea prin prestarea serviciului social “cantina de ajutor social” (la moment sînt 24 beneficiari ai acestui serviciu), în septembrie 2013 a fost lansat serviciul catering (contra plată, în regiunea satului Răzeni, inclusiv or. Chişinău), pentru luna aprilie 2014 planificăm lansarea pe pieţele din regiune a produselor din sera de legume.

În perioada septembrie – decembrie 2013, Întreprinderea socială “Floare de cireş” SRL a prestat servcii catering pentru 26 evenimente, în urma cărora e obţinut un venit de circa 100 mii lei. Veniturile din activitatea întreprinderii sociale sînt utilizate pentru formarea abilităţilor profesionale ale angajaţilor cu dizabilităţi şi acoperă cheltuielile de producere a mîncării pentru beneficiarii Cantinei de ajutor social din Răzeni. În cadrul întreprinderii activează 10 persoane tinere, din care 6 sînt tineri cu dizabilităţi.

Servicii catering: bufet suedez, fourchette, pauze de cafea, business lunch.

????????????????????Pentru a beneficia de servicii catering, contactaţi echipa noastră:
Mobil: 079312021 / 079641243;
Telefon: 026895146, Fax: 026873325;
Skype: dima_braga
Email: floaredecires.srl@gmail.com
Vom fi bucuroşi să vă ajutăm ca să alegeţi meniul perfect.

Prezentarea Programului Integrarea socială a tinerilor cu dizabilităţi

În satul Răzeni locuiesc circa 7,8 mii persoane, dintre acestea aproximativ 40 tineri cu vîrsta de la 16 pînă la 35 ani sunt cu dizabilităţi. Majoritatea (2/3) din ei nu au studii sau cu studii primare, respectiv nu sunt încadraţi în cîmpul muncii, iar 1/3 au experienţă minimă de activitate profesională sau lucru în echipă. De obicei, aceşti tineri trăiesc în familii social-vulnerabile cu un venit mediu lunar sub minimul necesar, sunt marginalizaţi de membrii comunităţii din cauza dizabilităţii.

Acest articol a fost publicat în ISTORII DE SUCCES. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.