Beneficiile programului “Supraveghere de Vecinătate” discutate de Poliție cu autorităţile din Teleneşti, Cimişlia şi Dubăsari

SV_TelenestiInspectoratul General al Poliţiei şi Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni”, au desfăşurat la 18 februarie, 5 şi 9 martie 2014, sesiuni de familiarizare a autorităţilor publice locale de nivelul I şi II ale raioanelor Teleneşti, Cimişlia şi Dubăsari, cu prevederile proiectului pilot „Supraveghere de Vecinătate”, care s-a lansat pe parcursul anului 2013 în localităţile raionului Ialoveni, Hînceşti şi Ungheni.

Aceaste sesiuni a avut ca scop consolidarea capacităţilor autorităţilor locale, cetăţenilor şi poliţiei de a avea o comunicare mai eficientă, de a răspunde provocărilor şi de a interveni de comun la soluţionarea unor situaţii dificile de interes comunitar.

La evenimente au participat primari din localităţile raioanelor respective, asistenţi sociali comunitari, şefii Inspectoratelor de Poliţie, şefii de post, ofiţerii de sector şi cetăţeni. Activitatea s-au desfăşurat sub egida administraţiei raioanelor, la iniţiativa conducerii Secţiilor securitate publică a Inspectoratelor de Poliţie raionale.

În cadrul sesiunilor, participanţii au fost familiarizaţi cu activităţile ce ţin de practicile estoniene în domeniul asigurării securităţii comunitare, precum şi modelul de implementare al acestora în zonele rurale din Republica Moldova.

Programul „Supravegherea de Vecinătate” este un model econom şi eficient, bazat pe sentimentul de solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, conceput pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.

Menţionăm, că activităţile respective sînt desfăşurate în contextul Acordului de colaborare semnat la 7 august 2013 între Inspectoratul General al Poliţiei şi Asociaţia Obştească “Eco-Razeni”.

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.