Vizita de studiu: Bune practici de implementare a Programului YouthBank în România

Cu mult entuziasm, emoţii pozitive şi provocări echipele Fondului pentru Tineri / YouthBank (YB) din opt raioane ale Republicii Moldova au participat la o vizită de studiu în Cluj-Napoca şi Alba Iulia, România. Vizita de studiu, organizată în perioada 9-12 octombrie 2014, a reprezentat un eveniment foarte important pentru toţi participanţii, oferind noi viziuni asupra programului YB, posibilitatea de a discuta şi despre realizările din Republica Moldova, posibilitatea de a compara şi îmbunătăţi activitatea YB Moldova.

În cadrul vizitei de studiu “Bune practici de implementare a Programului Youth Bank în România” am avut oportunitatea să participăm la interviurile de selectare a noilor membri YB Cluj-Napoca, şansa de a învăţa noi tactici de lucru în echipă, idei de promovare, metode de organizare eficientă a timpului, organizare a evenimentelor de colectare a fondurilor, metode de identificare a soluţiilor, metode de instruire şi ghidare a tinerilor.

„Această vizită de studiu a fost foarte benefică pentru mine, fiindcă ca am reuşit să aflu informații noi și să cunosc oameni noi. Am fost impresionat de echipele YouthBank din Cluj şi Alba Iulia, de acţiunile pe care le desfăşoară şi calendarul de activităţi unic pentru toată ţara. Cunoştinţele acumulate sînt foarte utile, am obţinut informaţii în domeniul colectării de fonduri, abordarea agenţilor economici, activităţi de mobilizare a tinerilor. Am stabilit contacte cu participanţii din România şi Republica Moldova”, relatează Petru Vîrlan (sat. Dănceni, r. Ialoveni), unul dintre participanţii la vizita de studiu.

Programul YouthBank România a fost lansat în 2006 la Cluj-Napoca, fiind implementat de către Asociaţia pentru Relaţii Comunitare (ARC) prin Programul de dezvoltare al Fundaţiei Comunitare Cluj, urmînd ca din 2008, o dată cu înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Cluj (FCC) să devină unul dintre programele de bază ale acesteia şi să se bucure de succes în Cluj-Napoca. În prezent, Programul YB este prezent în 15 oraşe din România.

Articol realizat de Elena Cotorobai

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.