Elevii Liceului Teoretic ”I. Pelivan” din Răzeni informați în cadrul Campaniei naționale ”Un copil informat – un copil protejat”

securitate_eleviLa 22 octombrie curent, angajaţii Direcţiei generale securitate publică a IGP în parteneriat cu reprezentanții Asociației Obștești ”Eco-Razeni”, Inspectoratul de poliție și Direcția situații excepționale ale raionului Ialoveni, au desfăşurat activități de informare și sensibilizare a opiniei elevilor claselor a I-a şi a IV-a ale Liceului teoretic „Ion Pelivan” din comuna Răzeni, raionul Ialoveni, cu genericul „Siguranţa copiilor în noul an şcolar”.

Astfel, 130 de copii au fost familiarizați cu regulile de securitate şi comportament în stradă în timpul traficului rutier, cum pot să soluționeze problemele cu care se confruntă, dar și care sunt regulile de siguranță antiincendiară. Concomitent, copiilor le-au fost distribuite pliante informative cu date de contact utile, întrunind şi recomandări de evitare a situaţiilor de risc la care pot fi expuși.

În cadrul evenimentului, copii au prezentat participanților un scenariu cultural artistic. La rîndul lor, reprezentanții asociației Obștești ”Eco-Razeni”, le-a repartizat elevilor reflectorizante, totodată, prezentîndu-le un filmuleț cu reguli de utilizare și aplicare a acestora pe genți și haine.

Activitatea de informare s-a încheiat cu prezentarea transportului special, aflat în dotarea Poliției și Serviciului Situații Excepționale, utilizat în cadrul intervențiilor specializate.

În vederea asigurării interesului superior al copilului, Inspectoratul General al Poliţiei, în limita competenţelor stabilite prin lege, va depune şi în continuare toată diligenţa pentru protecţia drepturilor copiilor prin asigurarea prezenţei angajaţilor poliţiei în fiecare instituţie de învăţămînt şi desfăşurarea activităţilor informativ-educative.

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.