Training pentru reprezentanţii ONG-urile din regiuni

?????Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni” în colaborare cu Asociaţia Neighbourhood Watch din Estonia va organiza în cadrul Programului “Supravegherea de Vecinătate” un training de informare pentru reprezentanții ONG-urilor din Republica Moldova pentru a discuta despre dezvoltarea și activitățile sectorului ONG, cum a început activitatea Neighbourhood Watch (Supraveghere de Vecinătate) în Estonia şi situaţia actuală de dezvoltare a programului. Trainingul se va desfăşura în perioada 14 – 15 mai 2015 la Complexul turistic “Lacul Costeşti”, r. Ialoveni. În data de 15 mai 2015, participanţii la training vor avea posibilitatea să viziteze acţiunile organizate în cadrul Zilei Securităţii desfăşurate în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei.

În timpul instruirii vom discuta despre începutul activităților Neighbourhood Watch în Estonia și cum în acelaşi timp cel de al treilea sector a început să se consolideze și să se dezvolte.

Scopul trainingului este de a împărtăși experiența estoniană despre constituirea și dezvoltarea unui ONG în domeniul prevenirii criminalității. De asemenea, vom prezenta o imagine de ansamblu cu privire la conceptul Neighbourhood Watch.

Următoarele subiecte vor fi discutate:
• Neighbourhood Watch din lume și în Estonia;
• Dezvoltarea sectorului neguvernamental în Estonia şi a Asociaţiei Neighbourhood Watch (ENHW);
• Rolul Asociaţiei ENHW în elaborarea şi promovarea politicilor în domeniul securităţii comunitare, cooperare cu autorităţile publice;
• Cooperarea cu sectorul privat;
• Cooperarea cu alte ONG-uri;
• Finanțarea ONG-urilor în Estonia.

Formator este Dna Tiina Ristmäe, membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei ENHW. Ea a lucrat în sectorul ONG timp de 11 ani avînd diferite poziții în cadrul organizațiilor. În prezent, este expert în cadrul proiectului de cooperare pentru dezvoltarea Programului “Supraveghere de Vecinătate” în Republica Moldova.

Trainingul va avea loc în limba engleză, cu traducere în limba română, dacă va fi necesar. Instruirea este gratis; cazarea, alimentarea și cheltuielile de transport pentru participanţi vor fi asigurate de către organizatori.

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului ”Development of Community Safety in Moldovan rural areas through experience of Estonian Neighbourhood Watch – II” implementat cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei prin intermediul Programului “Development and humanitarian aid funds”. Mai multe detalii despre Programul „Supraveghere de Vecinătate” în Republica Moldova găsiţi pe pagina web www.supravegheredevecinatate.md.

Pentru a participa la training, vă rugăm să trimiteți următoarele informații la adresa de
e-mail: ecorazeni@gmail.com pînă la 30 aprilie 2015.

Nume, prenume;
ONG-ul reprezentat, poziția ocupată și datele de contact;
Aveţi nevoie de traducere din engleză în limba română?
Aveţi nevoi nutriționale speciale (vegetarian, etc)?

Așteptăm cu nerăbdare să vă cunoaştem!

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.