Invitaţie la acţiunea socială “Ziua Siguranţei”

ziua-sigurantei2015Data organizării: 15 mai 2015, 15.00 – 18.00

Locaţia desfăşurării: comuna Budeşti, sectorul Ciocana, mun. Chişinău. Terenul comunitar de agrement, în spaţiu deschis.

Scopul activităţii constă în familiarizarea, iniţierea şi dezvoltarea parteneriatului cu societatea civilă, în vederea asigurării unui mediu de securitate în comunitate, precum şi integritatea vieţii şi sănătăţii cetăţenilor.

Obiectivele activităţii:
– creşterea interesului populaţiei faţă de siguranţa personală şi securitatea publică;
– sporirea nivelului de cunoştinţe privind măsurile de securitate în rîndul populaţiei;
– familiarizarea despre măsurile şi metodele de protejare a bunurilor personale şi a membrilor familiei;
– sensibilizarea despre rolul şi sarcinile instituţiilor responsabile de asigurarea ordinii şi securităţii publice;
– conştientizarea de către societate a faptului că, crearea unui mediu sigur nu este doar responsabilitatea Poliţiei, ci un rezultat obţinut din eforturile şi parteneriatul comun dintre aceste două entităţi.

În program:

1. Subdiviziunile specializate al Inspectoratul General al Poliţiei
– Direcţia generală securitate publică a IGP
– Inspectoratul naţional de patrulare a IGP
– Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger”
– Centrul Chinologic
– IP Ciocana al DP a mun. Chişinău

2. Instituţii subordonate a Ministerul Afacerilor Interne
– Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale
– Departamentul Poliţiei de Frontieră

3. Asociaţii Obşteşti
– Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni” / Programul „Supravegherea de Vecinătate”
– Federaţia de Lupte Universale
– Asociaţia Obştească “Uniunea pentru prevenirea HIV şi Reducerea Riscurilor”
– Asociaţia Obştească “Promo-LEX”
– Asociaţia Obştească Centru de drept al Femeii
– Federația de ciclism din Republica Moldova
– Centrul International „La Strada”

4. Organizaţii de pază şi securitate

5. Program artistic prezentat de copiii şi tinerii din com. Budeşti

6. Teren de joacă pentru copii

Evenimentul se desfăşoară în cadrul proiectului ”Development of Community Safety in Moldovan rural areas through experience of Estonian Neighbourhood Watch – II” implementat de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” în parteneriat cu Inspectoratul General al Poliţiei cu suportul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Estoniei prin intermediul Programului “Development and humanitarian aid funds”.FEST_logo_md_partner_x360

Partener media: Fest.md

Descarcă AGENDA evenimentului.

Activităţi ce sunt propuse a fi desfăşurate:

Serviciul Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale al MAI se propune să participe cu o autospecială de intervenţie la lichidarea incendiilor cu simularea şi executarea unor acţiuni practice de intervenţie în cazul declanşării unui incendiu şi lichidarea consecinţelor acestuia. (sau altă situaţie reieşind din specificul activităţii timp rezervat pînă la 20 minute).

Departamentul Poliţiei de Frontieră al MAI se propune să participe şi să demonstreze tehnica, utilajele şi maşinile de ultimă generaţie care sunt folosite în domeniul supravegherii şi controlului trecerii frontierei de stat.

Direcţia generală securitate publică a IGP se propune să prezinte în premieră Centru Mobil de Prevenire şi Informare a Poliţiei care este o unitate de transport specializată, pentru acţiuni de informare şi sensibilizare a societăţii civile, la compartimentul prevenirii cazurilor de victimizare comiterii infracţiunilor şi contravenţiilor.

Brigada de Poliţie cu Destinaţie Specială „Fulger” a IGP se propune să participe şi să efectueze demonstraţii speciale cu elemente şi exerciţii specifice de luptă, aplicaţii specifice de menţinere a ordinii publice şi tehnici de autoaparare (timp rezervat pînă la 20 minute).

Inspectoratul Naţional de Patrulare al IGP se propune să participe şi să prezinte cetăţenilor tehnica şi metodele pe care le folosesc la implementarea politicii de stat în domeniul asigurării legalităţii, ordinii publice, siguranţei transporturilor şi circulaţiei rutiere, apărării drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi a proprietăţii publice şi private.

Centrul Chinologic al IGP să participe la eveniment cu o demonstraţie a cîinilor detectori care sunt antrenaţi în prevenirea, curmarea infracţiunilor, urmărirea şi reţinerea persoanelor care au săvîrşit infracţiuni, depistarea substanţelor şi mecanismelor explozive, substanţelor narcotice, precum şi depistarea cadavrelor de provenienţă umană (timp rezervat pînă la 20 minute).

Organizaţiile de pază şi securitate care vor accepta să participe la eveniment, se vor alătura cu expunerea tehnicilor şi tehnologiilor moderne de pază şi securitate utilizate la amenajarea încăperilor cu sisteme de detectare şi monitorizare video, folosite în scopul prevenirii infracţiunilor şi contravenţiilor.

ONG-urile propunem să intervină cu o expoziţiei de materiale informative (pliante, foi volante, postere etc.) referitoare la serviciile pe care le oferă, cu distribuirea acestora.

Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni” va prezenta o expoziţia de fotografii realizată în cadrul Programului cu genericul „Supraveghere de Vecinătate în acţiune”.

bannere_1_2

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.