Antreprenoriatul social: mai aproape de Oameni, Natură, Comunitate

Centrul Contact, împreună cu partenerii locali AXA Management Consulting și Eco-Răzeni, a lansat Campania de informare „Antreprenoriatul social pe înțelesul tuturor”. Prin această Campanie, organizatorii își propun să familiarizeze publicul larg cu conceptul de antreprenoriat social și să promoveze necesitatea economiei sociale pentru comunitățile din Republica Moldova.

„Antreprenoriatul social: mai aproape de Oameni, Natură, Comunitate” este mesajul Campaniei, prin care se dorește sensibilizarea publicului larg și sporirea numărului de afaceri sociale în țară.

În iulie 2020, în cadrul Proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova şi Ucraina” a fost realizat un Baseline a Antreprenoriatului Social în R.Moldova, iar rezultatele acestuia au arătat identificarea a doar 48 de afaceri sociale. Unul dintre motivele numărului mic de afaceri sociale în țară este necunoașterea și lipsa de mediatizare a acestui subiect, inclusiv necesitatea economiei sociale pentru comunități.

Timp de 5 luni, prin intermediul acestei Campanii, vor fi publicate mai multe articole explicative, însoțite de istorii de succes. Vor fi organizate evenimente online cu antreprenori sociali din țară, care vor vorbi despre drumul unei afaceri sociale și vor povesti istoria lor de succes. La fel, vor fi publicate mai multe infografice, mesaje din partea antreprenorilor sociali și va fi dezvoltată Rețeaua online a antreprenorilor sociali din R.Moldova – Grup pe Facebook.

„Antreprenoriatul social, nu este o simplă afacere. Este soluția unor probleme sociale, oferă locuri de muncă persoanelor din medii vulnerabile, stimulează incluziunea socială, oferind persoanelor defavorizate acces la resurse și servicii sociale”, menționează Serghei Neicovcen, Director executiv al Centrului Contact.

În același context, Elena Nofit, Comunicatoarea Campaniei, a precizat că acest domeniu este slab mediatizat, motiv pentru care oamenii nu au cunoștințe despre economia socială. „Economia socială este despre oameni și acoperirea  necesităților tuturor categoriilor de persoane. Ea este o oportunitate pentru persoanele marginalizate și o alternativă prietenoasă mediului, motiv pentru care acest tip de afacere ar trebui să primească toată susținerea: legislativă, socială și a comunității”, a completat Elena.

Materialele și evenimentele acestei Campanii pot fi urmărite pe grupul de Facebook „Rețeaua antreprenorilor sociali din Moldova” sau pe paginile organizatorilor.

–––––––––

Proiectul „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova şi Ucrainaajută la promovarea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Republica Moldova și Ucraina, prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin susținerea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și a mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth și este implementat în parteneriat cu: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania , Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), ECO-RAZENI (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ucraina).

Această Campanie este desfășurată în cadrul Proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Moldova și Ucraina”,  cu susținerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul programului EU4Youth. Conținutul său este responsabilitatea exclusivă Centrului Contact și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.