Misiune si valori

VIZIUNEA ECO-RĂZENI:

Comunități din Republica Moldova în care fiecare tânăr și tânără, în special din categorii defavorizate, beneficiază de oportunități pentru creștere personală și profesională, totodată, contribuind activ la dezvoltarea durabilă a acestora.

MISIUNEA ECO-RĂZENI:

Realizarea programelor eficiente şi durabile de incluziune și sporire a participării tinerilor (fete și băieți), în special din categorii defavorizate, la dezvoltarea comunităţii.

VALORI ECO-RĂZENI:

– Egalitate
– Profesionalism
– Inovație
– Parteneriat
– Transparenţă
– Durabilitate

PRIORITĂŢI STRATEGICE

Ţinînd cont de situaţia actuală, pentru următorii 3 ani (2019 – 2021) vor fi abordate următoarele priorităţi strategice:

1. Dezvoltarea unui spectru de servicii integrate de incluziune socio-profesională a tinerilor defavorizați, în special cu dizabilităţi.
2. Sporirea participării tinerilor la dezvoltarea comunităţii.
3. Implicarea şi susţinerea activităţii platformei pentru promovarea antreprenoriatului social.
4. Consolidarea capacităţilor organizaţionale şi instituţionale.

PROGRAME ȘI SERVICII:

Programul Incluziune socială și profesională
– Serviciul Instruire la locul de muncă
– Serviciul Dezvoltare personală și consiliere vocațională
– Serviciul Cantina de ajutor social
Programul Participare comunitară
– Fondul pentru Tineri Ialoveni
– Fondul de Antreprenoriat pentru Tineri
– Serviciul Voluntariat și Consilii Locale ale Tinerilor
Programul Antreprenoriat social
– Serviciul Informare, instruire și advocacy
– Floare de cireș SRL (întreprindere socială de inserție)
Programul Dezvoltare organizațională
– Serviciul Finanțe, fundraising și administrare
– Serviciul Comunicare, digitalizare și inovare socială

Scop 1: Capacități individuale și instituționale sporite pentru o mai bună și eficientă integrare socio-profesională a tinerilor (fete și băieți) cu risc de marginalizare socială, în special cu dizabilități, din Republica Moldova;

Obiectiv 1: Îmbunătățirea abilităților de viață și a competențelor necesare pentru integrarea pe piața muncii a tinerilor cu risc de marginalizare socială și excludere profesională din zona de centru a Republicii Moldova;
Obiectiv 2: Crearea unui mediu favorabil din punct de vedere legal, financiar și dezvoltare a capacităților sectorului întreprinderilor sociale de inserție cu participarea activă a reprezentanților autorităților publice, societății civile și a businessului social din Republica Moldova;
Obiectiv 3: Dezvoltarea sustenabilă a capacităților organizaționale și consolidarea legitimității AO Eco-Răzeni de a reprezenta, apăra și promova interesul, inclusiv a oferi servicii de calitate, tinerilor cu risc de marginalizare socială, în special cu dizabilități, în domeniul intergării socio-profesionale a acestora.

Scopul Fondului pentru Tineri Ialoveni este: tinerii (fete și băieți) din orașul și localitățile rurale ale raionului Ialoveni participă activ la dezvoltarea durabilă a comunității, inclusiv la procesul decizional local, în parteneriat cu actorii sociali din regiune.

Obiectiv specific 1. Pînă la sfîrşitul anului 2019 sunt susţinute 40 de iniţiative ale tinerilor, inclusiv a celor cu risc sporit de excluziune socială, din localităţile r. Ialoveni;
Obiectiv specific 2. Pînă la sfîrşitul anului 2019, vor exista 3 surse de finanţare ale Programului Fondul pentru Tineri Ialoveni;
Obiectiv specific 3. Pînă la sfîrşitul anului 2019 numărul fetelor și băieților tineri (beneficiari ai Fondului pentru Tineri Ialoveni) implicaţi în activităţile de lobby şi advocacy a sporit cu 25 %.

Scopul Fondului de susținere a antreprenoriatului pentru tineri Ialoveni este: tinerii (femei și bărbați), inclusiv din categorii defavorizate, rezidenți ai raionului Ialoveni, sunt abilitați și accesează mai multe oportunități sustenabile de participare economică la nivel local.

Obiectiv specific 1. Stimularea spiritului de întreprinzător și dezvoltarea competențelor antreprenoriale în rîndul a 5% din populația tînără, inclusiv din categorii defavorizate, din raionul Ialoveni pînă în luna iulie 2020;
Obiectiv specific 2. Susținerea financiară a tinerilor pentru lansarea și dezvoltarea a 6 afaceri, cu accent sporit pe afacerile inovative care sunt aliniate sau ar contribui la dezvoltarea durabilă, în localitățile din raionul Ialoveni pînă în luna iulie 2020;
Obiectiv specific 3. Creșterea cu 10% a numărului întreprinderilor active gestionate de către tineri și a noilor locuri de muncă create în cadrul acestora, inclusiv pentru persoane din categorii defavorizate, în localitățile din raionul Ialoveni pînă în luna iulie 2020.

Scop Serviciul Dezvoltare personală și consiliere vocațională: Tineri responsabili şi determinaţi în alegerea conştientă a parcursului educativ profesional prin asigurarea unui cadru educaţional care implică dezvoltarea strategiilor individuale de evitare a eşecului personal.

Obiectiv: Facilitarea tranziţiei de la şcoală la viaţa activă a elevilor claselor gimnaziale, proveniţi din familii defavorizate, prin furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi orientare educativ-profesională şi motivare pentru susţinerea traseului educativ profesional.
Obiectiv specific 1: Creşterea gradului de conştientizare (elevi, părinţi, cadre didactice) cu privire la importanţa alegerii corecte a parcursului educativ-profesional pentru elevii claselor a VII-IX- a.
Obiectiv specific 2: Îmbunătăţirea capacităţii de identificare a vocaţiei şi de alegere a parcursului educativ-profesional în urma absolvirii gimnaziului.
Obiectiv specific 3: Motivarea elevilor pentru urmarea pas cu pas a traseului profesional stabilit în urma activităţilor de consiliere şi orientare educativ-profesională.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.