ANTREPRENORIAT SOCIAL

“Dacă mă angajez, pierd ajutorul social şi gradul de dizabilitate”, “nimeni nu angajează persoane cu dizabilităţi”, “cu-i mă adresez şi cine mă poate ajuta să-mi caut un loc de muncă sau să învăţ o meserie”, acestea sînt numai cîteva dintre întrebările şi problemele la care, începînd cu aprilie 2012, Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” oferă răspunsuri şi soluţii tinerilor cu alte abilităţi din satul Răzeni, raionul Ialoveni. Este vorba despre un program amplu care şi-a propus drept scop creşterea gradului de incluziune socială şi calităţii vieţii a tinerilor cu dizabilităţi prin facilitarea accesului lor la servicii sociale inovative, exersarea abilităţilor de viaţă şi de muncă, combaterea marginalizării, implicarea părinţilor şi asigurarea sustenabilităţii intervenţiilor de incluziune socială.

banner2

De la lansarea programului şi pînă în prezent, circa 30 de tineri cu diferite dizabilităţi au beneficiat de evaluarea capacităţilor socio-profesionale, consiliere şi instruire vocaţională sau angajare la Întreprinderea socială „Floare de cireş” SRL fondată în decembrie 2012 de către Asociaţia Obştească „Eco-Răzeni” cu suportul Ministerului Federal Austriac al Muncii, Afacerilor Sociale şi Protecţiei Consumatorului (BMASK), Asociaţiei „Volkshilfe Solidarität” şi WienWork din Austria. Întreprinderea este situată în satul Răzeni, raionul Ialoveni, iar domeniile principale de activitate sînt: prestarea serviciilor de alimentaţie publică (catering în Chişinău şi raionul Ialoveni) şi cultivarea legumelor ecologice în seră.

Într-un spaţiu suportiv şi securizat, fete şi băieţi învaţă să lucreze în echipă, totodată obţin experienţă de muncă, iar CV-ul lor devine mai atractiv. Întreprinderea socială „Floare de cireş” este un program amplu de formare profesională care antrenează băieţi şi fete cu dizabilităţi în sfera alimentaţiei publice. În calitate de angajaţi, învaţă să prepare mîncare şi să o servească clienţilor, sau să cultive legume, astfel îşi dezvoltă încrederea în sine şi se pregătesc să devină lideri în familiile şi comunităţile lor.

Logo_Floare_1024x335_print300dpiÎntreprinderea socială „Floare de cireş” oferă speranţă, instruire şi angajare în cîmpul muncii pentru băieţi şi fete cu dizabilităţi pentru ca aceştia să-şi schimbe stilul de viaţă şi să devină membri activi în comunitate.

Asociaţia Obştească “Eco-Răzeni”, în colaborare cu parteneri din Austria, şi-a propus o abordare inovatoare pentru a acţiona asupra reducerii sărăciei prin promovarea coeziunii actorilor sociali din comuna Răzeni, r. Ialoveni şi oferirea soluţiilor pentru rezolvarea problemelor sociale şi economice. În acest sens, organizaţia noastră a fondat Întreprinderea socială “Floare de cireş” SRL şi a lansat în iunie 2013 o afacere cu obiective sociale, creînd astfel oportunităţi de angajare şi instruire pentru un grup de 7 tineri cu dizabilităţi din comunitate (4 fete şi 3 băieţi cu diferite grade şi tipuri de dizabilitate).

Întreprinderea socială are două domenii de activitate: servicii de alimentaţie publică şi creşterea legumelor în seră. Întreprinderea şi-a început activitatea prin prestarea serviciului social “cantina de ajutor social” (la moment sînt 24 beneficiari ai acestui serviciu), în septembrie 2013 a fost lansat serviciul catering (contra plată, în regiunea satului Răzeni, inclusiv or. Chişinău), în luna aprilie 2014 a început să activeze şi sera pentru cultivarea legumelor ecologice. Procurînd serviciile şi produsele întreprinderii sociale, contribuiţi direct la asigurarea sustenabilităţii programelor promovate de Întreprinderea socială „Floare de cireş”. Clienţii noştri obţin satisfacţie apelînd la serviciile şi produsele întreprinderii sociale care susţine persoanele în căutarea unei speranţe sau îşi doresc o schimbare pozitivă în viaţa lor.

Întreprinderea socială „Floare de cireş” este recunoscătoare tuturor prietenilor care fac posibilă munca noastră. Sprijinul Dvs. este esenţial pentru a susţine dezvoltarea Programelor noastre importante: Integrarea socio-profesională a tinerilor cu dizabilităţi şi Cantina de ajutor social din Răzeni.

Servicii catering: bufet suedez, fourchette, pauze de cafea, business lunch.

????????????????????Pentru a beneficia de servicii catering, contactaţi echipa noastră:
Mobil: 079312021 / 079641243;
Telefon: 026895146, Fax: 026873325;
Web: www.floaredecires.org
Skype: dima_braga
Email: catering@floaredecires.org
Vom fi bucuroşi să vă ajutăm ca să alegeţi meniul perfect.

banner5

Prezentarea Programului Integrarea socială a tinerilor cu dizabilităţi

În satul Răzeni locuiesc circa 7,8 mii persoane, dintre acestea aproximativ 40 tineri cu vîrsta de la 16 pînă la 35 ani sunt cu dizabilităţi. Majoritatea (2/3) din ei nu au studii sau cu studii primare, respectiv nu sunt încadraţi în cîmpul muncii, iar 1/3 au experienţă minimă de activitate profesională sau lucru în echipă. De obicei, aceşti tineri trăiesc în familii social-vulnerabile cu un venit mediu lunar sub minimul necesar, sunt marginalizaţi de membrii comunităţii din cauza dizabilităţii.

Serviciul: Cantina de ajutor social

Condiţii pentru solicitarea serviciului

Model cerere

Lista beneficiarilor iulie – decembrie 2013

Total beneficiari în perioada 01 iulie 2013 – 31 martie 2014: 31 persoane, din care:
– 15 femei şi 16 bărbaţi
– 16 pensionari cu venituri mici
– 12 persoane cu dizabilităţi
– 3 persoane cu venituri mici
Total zile în care au fost livrate prînzuri: 111 zile
Total prînzuri gratuite livrate la domiciliul beneficiarilor: 2419 bucăţi
Cheltuieli pentru produsele alimentare: 36 mii lei
Costul mediu al unui prînz de circa 700 gr. (salată, felul întîi, felul doii şi pîine): 14,88 lei
Donator: Asociaţia Obştească „ProMoldova Social”

banner4banner1banner3
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.