Cantina de ajutor social

Cantina de ajutor social din Răzeni este un serviciu social fără personalitate juridică, înfiinţat şi administrat de A.O. “Eco-Răzeni” în parteneriat cu Întreprinderea socială de inserție “Floare de cireș” S.R.L., cu sediul în sat. Răzeni, r. Ialoveni.

Serviciul Cantina de ajutor social asigură condiţiile de preparare, împachetare şi livrare la domiciliu a prânzului pentru categoriile de persoane (femei și bărbați) socialmente vulnerabile, locuitori ai sat. Răzeni, r. Ialoveni care au atins vârsta de pensionare (cu sau fără domiciliu, nu au susţinători legali, sunt fără venituri sau dispun de venituri mici), inclusiv persoane cu dizabilităţi și copii, în scopul prevenirii, limitării sau înlăturării efectelor temporare sau permanente ale unor situații care pot genera marginalizarea sau excluderea socială a unor persoane, familii sau grupuri sociale.

Întreprinderea socială  „Floare de cireş” SRL sprijină 30 persoane singuratice în etate și sărace din satul Răzeni, prin livrarea la domiciliu de trei ori pe săpămână a prânzurilor. În perioada 2013-2019, 200 de beneficiari ai cantinei de ajutor social au primit gratuit peste 164 mii de prânzuri.

În 2018 și 2019, circa 4.8% din banii achitați de către clienții Floare de cireș SRL pentru serviciile de catering au fost direcționați spre asigurarea funcționării serviciului cantina de ajutor social din Răzeni.

Condiţii pentru solicitarea serviciului

Model cerere

Total beneficiari în perioada 01 iulie 2013 – 31 martie 2014: 31 persoane, din care:
– 15 femei şi 16 bărbaţi
– 16 pensionari cu venituri mici
– 12 persoane cu dizabilităţi
– 3 persoane cu venituri mici
Total zile în care au fost livrate prînzuri: 111 zile
Total prînzuri gratuite livrate la domiciliul beneficiarilor: 2419 bucăţi
Costul mediu al unui prînz de circa 700 gr. (salată, felul întîi, felul doii şi pîine): 14,88 lei
Donator: Asociaţia Obştească „ProMoldova Social”