[INVITAȚIE] Sesiuni de consultare cu privire la recomandările de modificare a cadrului legal în domeniul antreprenoriatului social în Republica Moldova

În cadrul proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina”, un grup de consultanți contribuie, alături de actorii din domeniu, la îmbunătățirea cadrului legal pentru întreprinderile sociale din țară, oferind servicii de consiliere juridică, analiză și identificare a lacunelor, formulând, totodată, recomandări privind modificarea actelor legislative în domeniul antreprenoriatului social în Republica Moldova.

În acest context, la data de 01, 02 și 03 februarie 2021, se vor desfășura sesiuni de consultare pentru recomandările de modificare a cadrului legal privind antreprenoriatul social în Republica Moldova, elaborate de un grup de experți, în urma mai multor cercetări și analize realizate în perioada octombrie-decembrie 2020, pe următoarele domenii de intervenție:

·         Ocuparea forței de muncă;

·         Înregistrarea și dezvoltarea afacerii;

·         Relația cu instituțiile publice;

·         Facilități fiscale și non-fiscale;

·         Achiziții publice;

·         Acces la sursele de finanțare publică și privată;

·         Educație și cercetare.

Reamintim că, începând cu anul 2017, în Republica Moldova, sectorul întreprinderilor sociale este reglementat de mai mai multe acte normative (pentru detalii, accesați https://bit.ly/395yXOH).

La consultări sunt invitați reprezentanții entităților care practică activități de antreprenoriat social, ai organizațiilor necomerciale, precum și persoane fizice, interesate de acest subiect. Pentru a putea participa, este necesară completarea Formularului de înregistrare până la data de 29 ianuarie 2021. Sesiunile de consultare se vor desfășura în mediul online, pe Platforma ZOOM.

Aceste acțiuni sunt desfășurate în cadrul Proiectului „EU4Youth – Valorificarea potențialului tinerilor antreprenori sociali din Republica Moldova și Ucraina”. Proiectul contribuie la stimularea potențialului antreprenorial social al tinerilor din Moldova și Ucraina prin crearea unui ecosistem favorabil pentru întreprinderile sociale, precum și prin inspirarea și sprijinirea mai multor tineri antreprenori sociali în dezvoltarea și susținerea soluțiilor lor inovatoare pentru promovarea incluziunii sociale și mediului sustenabil în ambele țări. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin intermediul Programului EU4Youth.

Menționăm că proiectul este implementat în perioada 2020 – 2022, de un consorțiu de organizații partenere: Gustav-Stresemann-Institut (GSI) din Germania, Pro NGO! (Germania), AXA Management Consulting (Moldova), Eco-Răzeni (Moldova), Centrul CONTACT (Moldova) și Egalite International (Ucraina).

Persoana de contact pentru detalii privind sesiunile de consultare: Sergiu Gurău, Director executiv, A.O. Eco-Răzeni, tel. 079641243, email: ecorazeni@gmail.com

Acest articol a fost publicat în NOUTATI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.